Hemsida och mail

Vid senaste årsmötet blev det beslutat att HYC’s hemsida skall ”uppdateras och underhållas”, en åsikt som jag personligen delar.
Eftersom jag tilldelades ansvarsområdet ”hemsida och sociala medier”, vid konstituerande mötet i december, blir det också jag som kommer att ha huvudansvaret för att ta itu med motionen.

HYC’s och hamnens hemsida har trots allt ”några år på nacken” och är inte riktigt anpassad för dagens behov. Bl.a. är den inte s.k. responsiv, vilket innebär att hemsidan anpassas efter vilken typ av enhet jag läser sidan på (dator, surfplatta eller mobil). Att läsa hemsidan på mobil eller surfplatta är något jag tror att fler och fler gör, framförallt bland dem som vill besöka vår fina hamn i båt eller husbil.
Dessutom är det en del information på de olika sidorna som inte är ”up to date” eller behöver kompletteras.

Ett lite mer akut IT-problem, som måste lösas först av allt, är hamnens och styrelsens mailkonton. Här har vi haft en hel del problem under den senaste tiden, vilket bl.a. inneburit längre handläggningstid på mail. Arbetet med att lösa detta är igång och förhoppningsvis skall det vara löst inom en snar framtid.
Från styrelsen vill vi framföra en ursäkt för eventuella problem som ni haft i samband med detta.
Skulle det vara så att ni saknar svar på något mail, så hör gärna av er till kansliet eller styrelsen igen.

När det mest akuta är åtgärdat är det min tanke att sammanställa de behov vi har på hemsida och mail. Sedan får vi fundera på om det är lönt att ”lappa och laga” samt underhålla de nuvarande två hemsidorna för HYC respektive NH Marina AB eller kanske börja om från grunden med en (1) ny gemensam hemsida för allt i hamnen. M.a.o. samma förstasida oavsett om du vill surfa in som HYC-medlem, fastliggare, gästbåt, husbilsgäst eller om man vill komma i kontakt med hamnen i en eller annan form.

Vi kommer att diskutera hur vi går vidare med IT-upplägget på nästa styrelsemöte, lite längre fram i januari, och får därför återkomma med mer information efter det.
Till dess får jag önska god fortsättning på det nya året och hoppas på er förståelse för de eventuella problem som kan uppstå innan vi har allt ”på plats”.

Slutligen ett litet ordspråk så här i mörkret: När liten man gör lång skugga är mörkret nära!

 

Bästa hälsningar
Göran Adbro

 

 

4 tankar om “Hemsida och mail

 1. Bengt Eriksson

  Tack styrelsen & Göran Adbro
  Ni och Göran A. Gör ett fantastiskt jobb.
  Tack för en toppen- fin kommunikation och upplysning.
  Mötte vänner från HYC i eftermiddag som spontant berättade om mejlen och berömde styrelsen för ”full Acton”
  Jag blev ivrig och läste.
  Och blev jätte imponerad.
  Hoppas att fler tycker som oss.

  Bästa Hälsningar
  BengtEriksson
  Brygga N7

  1. Göran Adbro Inläggets författare

   Hej Karl! Jag håller med dig om att “hyc” i webbadressen är bättre. Därför har vi precis övertagit domännamnet “hyc.se” (obs inte .nu som tidigare) Hemsidan med alla e-postadresser kommer under våren att flyttas till hyc.se, men mer info om detta kommer framöver. Hälsningar Göran

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.